26 Haziran 2024

TED ANKARA KOLEJİ SPOR GAZETESİ

CUMHURİYET RUHUYLA DAİMA

Okul Stadyumumuzda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu

3 min read

Screenshot

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesi için Samsun’a çıkmasının 105. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı okul stadyumumuzda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutladık.

Geçit Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Bülent Bağdatlı ve Genel Müdürümüz Bilge Baki birer konuşma yaptılar.

Vakıf Başkanımız Bağdatlı açılış konuşmasında, 19 Mayıs’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk milletinin ruhunda ve zihninde bağımsızlık ateşini tekrar yaktığı, milli mücadeleyi başlattığı ve Türk gençliğine olan inancını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu kaydetti.

1931’den bugüne spor faaliyetlerinin okulumuzun ayrılmaz bir parçası olageldiğini vurgulayan Bağdatlı, “1954 yılında kurulan Spor Kulübümüz bu karakterimizin doğal bir yansımasıdır. Günümüzde 14 branşta 750’den fazla sporcumuz TED Ankara Kolejliler Spor Kulübümüzün çatısı altında yarışmaktadır. Okul Takımlarımız ise 720 sporcusu ile 22 branşta ter dökmektedir.” diye konuştu. Vakıf Başkanımız, daha sonra spor faaliyetlerimize katılan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve antrenörlerimizi tebrik etti. Bağdatlı, velilerimize hitaben ise, “Çocuklarınızın spor faaliyetlerine verdiğiniz destek için size teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği olmadan, onların bu başarıları mümkün olmazdı. Lütfen çocuklarınızı desteklemeyi ve onlara yol göstermeyi sürdürün.” diye seslendi.

Bağdatlı, konuşmasını geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Kolej’in efsane isimlerinden Milli Basketbolcumuz Barış Küce’yi ve bu ay içinde İstanbul’da menfur bir saldırıda hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan’ı saygıyla anarak tamamladı.

Spora ve Sporcuya Önem Verme Temel İlkemiz

Genel Müdürümüz Bilge Baki, günün anlam ve önemini vurguladıktan sonra, “TED Ankara Koleji değerlerinin ayrılmaz bir parçası olan ‘spora ve sporcuya önem verme’ ilkesi kuşkusuz bizlerin daima öncelikli gündem konularından biridir. Okul takımlarımızın kuruluşumuzdan bugüne sporun birçok alanında gösterdiği başarılar bizleri gururlandırmaktadır. Her gün farklı bir branşta yeni bir derece ve rekor haberi almak bizler için tarifsiz bir sevinç kaynağı olmaktadır.” diye konuştu.

Tören yönetici konuşmalarının ardından, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin lise öğrencimiz Sözer Demir Özel tarafından okunması ve Gençliğin Ata’mıza Yanıtının ortaokul öğrencisi Defne Yaşa tarafından seslendirilmesi ve tüm tören gruplarının yüksek sesle yanıtı tekrar etmesi ile devam etti. Ardından Dünyadaki Türk Başarıları Mizanseni gerçekleştirildi ve 17 yaşında moleküler biyoloji alanında patent alarak büyük bir başarıya imza atan lise öğrencimiz Simay Yüksel bir konuşma yaptı.

Törenin devamında tüm kısımlarımızın vals gösterisi, şiirlerin ve marşların okunması, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin dans gösterisi ve Halk Dansları Topluluğumuzun performansı ilgiyle izlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenimiz Atatürk posterinin açılması, Parla Marşı ve Kolej Marşı’nın seslendirilmesi ile son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenimiz youtube linki: https://www.youtube.com/watch?v=hc9JZJ8vfaA

About Author